Ozbiljno osvježenje za Renault Clio

21.04.2023.

Renault je odlučio vizualno osvježiti svoj popularni model, a promjene su zapravo i veće od očekivanih i donose posve novo lice s novim svjetlosnim potpisom

Redizajn Renault Clija nije iznenađenje, ali pomalo iznenađuje koliko je opsežan. Posebno je to uočljivo sprijeda gdje se ističu nova, veća maska i posve novi svjetlosni potpis. Umjesto dosadašnjih dnevnih LED svjetala u obliku slova C koja su dominirala Renaultima od Talismana 2015. sada su tu horizontalne trake koje se protežu do donjeg dijela odbojnika. Postavljene su u obliku sova V i referenca su na logotip Renaulta. Naravno, tu je i nedavno redizajnirani logotip, kad ga već spominjemo.

Promjena ima i straga, ali su manje. Svjetla su također nova, sada pod prozirnom plastikom, a izmijenjen je i oblik odbojnika. Novost kod Clija je i oprema Esprit Alpine, koju smo upoznali na novom Australu, a koja donosi sportski štih kao što su to ranije bili paketi R.S. Line i E-Tech Engineered. U unutrašnjosti su upotrijebljene nove boje i materijali, a novost je i da svaki Clio sada ima digitalne  instrumente. Ovisno o verziji, ekran je veličine sedam ili 10 inča.

Što se ponude motora tiče, promjene nema. I dalje je u ponudi potpuni hibrid E-Tech Hybrid sa 145 KS, a uz njega su tu i dobro poznati jednolitreni trocilindarski benzinac, kao i turbodizelaš. Benzinski je motor dostupan u tri verzije – osnovna atmosferska verzija razvija 65 KS, dok ona s turbopunjačem razvija 90 KS, odnosno 100 KS u verziji pogonjenoj plinom.

Vrh stranice