Najsnažniji MG Cyberster imat će 544 KS

31.08.2023.

MG već dugo objavljuje mrvice informacija o svom električnom roadsteru koji u Europu stiže sljedeće godine

Rijetko koji automobil se predstavlja toliko dugo kao što je to MG Cyberster. Kineska marka na kapaljku objavljuje informacije o ovom atraktivnom električnom roadsteru, a sada saznajemo pojedinosti o najsnažnijem modelu.

MG je službeno objavio kako će najsnažnija verzija Cyberstera imati dva elektromotora, po jedan za svaki par kotača, koji će zajedno razvijati 544 KS i 725 Nm. Prednji elektromotor ima 204 KS, a stražnji 340 KS. Dosta snage, ali ona je i potrebna jer MGH Cyberster u toj verziji teži tek par kilograma manje od dvije tone. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h trebat će mu 3,2 sekunde. Elektromotori se napajaju iz baterije od 77 kWh koja bi trebala biti dovoljna za doseg od 580 kilometara. Tu brojku treba uzeti s rezervom jer je riječ o kineskom standardu CLTC, pa će ona prema WLTP-u biti nešto manja.

MG Cyberster imat će i dvije slabije verzije s pogonom samo na stražnje kotače. Jednu pokreće elektromotor od 314 KS, a drugu od 340 KS. Početni model ima bateriju od 64 kWh i doseg od 500 kilometara, također po kineskoj normi.

Na europsko bi tržište MG Cyberster trebao stići sljedeće godine, dokad očekujemo više informacija o njemu i njegovim verzijama namijenjenima Europi.

Vrh stranice